obliczyć całkę
furek: Obliczyć całkę: ∫x/x4+x2+1
3 paź 23:14
Basia:
podstawienie: t=x2
3 paź 23:16
furek: taa......
3 paź 23:22
ZKS:
| | 1 | | 3 | |
x4 + x2 + 1 = (x2 + |
| )2 + |
| |
| | 2 | | 4 | |
Teraz skorzystaj z podpowiedzi które napisała
Basia czyli podstawienie x
2 = t.
3 paź 23:24
Ajtek:
Mila po co

Zobacz tutaj
157687
4 paź 00:03
Mila: No cóż, lubię całki, a nie czytałam kłótni. A ZKS i Basia tak ładnie zaczęli.
Trochę jestem dzisiaj zakręcona.
Idę spać, bo jeszcze jakies głupstwo napiszę.
4 paź 00:08
Ajtek:
A mi jest przykro, mimo Twojego lubienia całek, że ktoś dostał niemal gotowca. Jutro powie
profesorowi że do tego doszedł i się zatrzymał.
Ale na kolokwium może polegnie

.
4 paź 00:10
ZKS:
Przecież nic się nie stało Mila tylko autorowi postu po prostu się upiekło chociaż i tak
nie wiadomo czy jeszcze jest na forum.
4 paź 00:11
Ajtek:
ZKS, wg mnie to jest ta sama osoba. Czy jest czy nie ma, nie osiągneliśmy celu. I nie jest
to wina
Mili. Powinienem wkleić tamten wątek tutaj

.
4 paź 00:13