matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy działanie
adaś:
Jak to rozwiązać ? x
3
−3x−2=0
3 paź 20:33
pyra:
Początek x
3
− x − 2x − 2 = 0
3 paź 20:34
Saizou :
np. x
3
−3x−2=0 x
3
−x−2x−2=0 x(x
2
−1)−2(x+1)=0 x(x−1)(x+1)−2(x+1)=0 dalej dasz radę
3 paź 20:38
adaś:
dzięki bardzo !
3 paź 20:46