| Q | ||||||||||||||
S= | ||||||||||||||
|
| 1 | 1 | |||
S( | + | )=Q | ||
| p | r |
| p+r | Q | ||
= | |||
| pr | S |
| sr | ||
pr−sp= | ||
| Q |
| Sr | ||
p(r−s)= | ||
| Q |
| Sr | ||
p= | ||
| Q(r−s) |
| Sr | ||
A w odpowiedzi jest p= | ||
| Qr−S |
| Sr | ||
p = | ||
| Qr−S |
| sr | ||
Coś za dużo nakombinowałeś przy przejściu z Q(pr)=s(p+r) na pr−sp= | ||
| Q |
| Q | 1 | 1 | Q | |||||||||||||||||
S = | ⇒ | + | = | |||||||||||||||||
| p | r | S |
| 1 | Q | 1 | |||
= | − | ||||
| p | S | r |
| 1 | Sr | Sr | ||||||||||||||||
p = | * | = | ||||||||||||||||
| Sr | Qr − S |
| Qpr | ||
S= | ||
| p+r |
| Sr | ||
P= | ||
| Qr−S |