pomozcie ze stozkiem
ilonka: 2: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objetosc stozka , w ktorym tworzaca ma dł= 16cm, a kąt
przy wierzchołku przekroju osiowego 60 stopni.
3 paź 18:48
ilonka: prosze o pomoc

!
3 paź 19:16
dero2005:
l = 16
H = 8
√3
r = 8
P
c = πr(r + l) =
3 paź 19:17
ilonka: wiec pc= πr
2+πrl = π*8
2 + π*8*16 = 64π+128π=192πcm
2 tak?
| | 1 | | 1 | | 1 | |
v= |
| * πr2*H = |
| *π*64*8√3 = |
| *64π*8 √3 = ? dalej nie wiem  |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
3 paź 19:35
3 paź 19:41
ilonka: dzieki
3 paź 19:47