l
lolek: Sprawdz czy punkty A B i C naleza do wykresu tej samej f.liniowej A(2,−7) B(3,−10) C(−2,5)
3 paź 15:46
Bogdan:
| | −10 + 7 | |
Prosta AB: y = a1x + b1, a1 = |
| = −3 |
| | 3 − 2 | |
| | 5 + 7 | |
Prosta AC: y = a2x + b2, a2 = |
| = −3 = a1 |
| | −2 − 2 | |
Punkty A, B, C są współliniowe
3 paź 16:14
lolek: a bylby jakis inny jasniejszy sposob rozwiazania tego zadania czy tylko taki z przeksztalceniem
tych wzorow

?
3 paź 16:43
Bogdan:
a co tu jest niejasne?
3 paź 16:43
lolek: dlaczego razem sa AB i AC?
3 paź 16:50