matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
bobok:
oblicz wartość wyrażenia a) log
3
1
6
+ log
3
2
3
16
b) 2log
1
2
√
3
+ log
1
2
3
3 paź 01:14
Eta:
1
2
1
a) log
3
(
*
)= log
3
= −2
6
3
9
16
16
b) log
1/2
(
√
3
)
2
+log
1/2
= log
1/2
(3*
)= log
1/2
16= −4
3
3
3 paź 01:50