Prosze o rozwiązania
Przemek: a)3x+2+2*3x−1=87
b)2x+3−5*2x−2=13,5
c)2x−3+4*(1/2)2−x=9
2 paź 22:17
Przemek: Jest tu ktos?
2 paź 22:29
ICSP: 3
x+2 = 9 * 3
x
| | 2 | |
9*3x + |
| * 3x = 87 // * 3 |
| | 3 | |
27 * 3
x + 2 * 3
= 87 * 3
29 * 3
x = 87 * 3
3
x = 3*3
3
x = 3
2
x = 2
reszta identycznie.
2 paź 22:44
Aga1.: a)
3
x=3
log3261/29
x=
Nie sądzę ,że tak miało wyjść
2 paź 22:45
2 paź 22:47
Przemek: a moglibyście mi tą reszte zrobić bardzo prosze bo te przyklady bede mial jutro na kartkowce a
na korepetycje ide jutro popoludniu po kartkowce
2 paź 23:14
Przemek: Prosze Was bo jestem ułomny z tego a juz o tej porze niewiele zrozumiem....
2 paź 23:18