matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
michal1103:
2
x
2
−x+2
+5*2
x
2
−x−1
=26
2 paź 20:12
Nienor:
2
x
2
−x−1+3
+5*2
x
2
−x−1
=26 2
x
2
−x−1
*2
3
+5*2
x
2
−x−1
=26 2
x
2
−x−1
(8+5)=26 2
x
2
−x−1
*13=26 Dalej powinieneś dać radę.
2 paź 20:16