pytanie
adaś:
Dlaczego to tak się równa? Dwa minusy dają plus,jak tutaj jest kolejność ze znakami , możecie
mi powiedzieć po kolei co się dzieje że wychodzi taka a nie inna końcowa postać .?
2 paź 20:04
ICSP: | −x−2 | | −(x + 2) | | x+2 | |
| = |
| = |
| |
| −x | | −x | | x | |
2 paź 20:05
Eta:
| −x−2 | | −(x+2) | | x+2 | |
| = |
| = |
| |
| −x | | −x | | x | |
2 paź 20:05
Piotr:
ehh dwa minusy daja plus. bardzo lubie to stwierdzenie.
−3*(−3)=9
ale −3−3= −6
nie zawsze dwa minusy daja plus.
2 paź 20:07
adaś: dzięki
4 paź 17:15