pomocyyyyy
jaa.: Oblicz :
xy jeżeli x=2,3(4) , y=0 (16)
2 paź 19:13
rolnik :): x=2,344444...
więc 100x−234,44444...
99x=232,1
990x=2321
y spróbuj sam
2 paź 19:16
jaa.: dzięki bardzo

ale szczerze mówiąc zielonegooo pojęcia nie mam jak to zrobić
2 paź 19:19
rolnik :): y=0,161616...
100y=16,1616...
99y=16
y={16}{99} już wiesz ?
2 paź 19:23
2 paź 19:23
jaa.: aaa no tak już rozumiem bo nie wiedziałem czy ma być 0,161616 czy jak , dziękuję Ci bardzo

miłego wieczoru
2 paź 19:26
rolnik :): nawzajem
2 paź 19:34