matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz log2u{1}{16} moze mi ktos wytłumaczyc
matur:
rozwiaz log2
1
16
moze mi ktos wytłumaczyc
2 paź 18:48
rolnik :):
1
log
2
=x
16
1
2
x
=
16
1
x=−4 bo 2
−4
=
16
1
1
2
−4
=(
)
4
=
2
16
2 paź 18:52