proszę o pomoc przy rozwiązaniu powyższych przykładów! pilne
totomix: 1. Indukcyjnie wykazać, ze dla każdej liczby naturalnej n 32
istnieją liczby naturalne x i y takie, ze n = 5x + 9y.
2. Indukcyjnie wykazać, ze dla każdej liczby naturalnej n 144 istnieją liczby
naturalne x i y takie, ze n = 9x + 19y.
3. Indukcyjnie wykazać, ze dla każdej liczby naturalnej n 160 istnieją liczby
naturalne x i y takie, ze n = 11x + 17y.
4. Indukcyjnie wykazać, ze dla każdej liczby naturalnej n 18 istnieją liczby
naturalne x, y i z takie, ze n = 5x + 9y + 11z.
5. Indukcyjnie wykazać, ze dla każdej liczby naturalnej n 25 istnieją liczby
naturalne x, y, z i t takie, ze n = 7x + 9y + 19z + 22t.
2 paź 18:30