dane sa liczby
supertrampka: | | 1 | |
dane sa liczby a=√6+√5 oraz |
| zatem: A.a>b B.a=b C.a<b D.a+b=0 |
| | √6−√5 | |
2 paź 18:06
rolnik :): | | 1 | | 1 | | √6+√5 | |
b= |
| = |
| * |
| = dalej dokończ sama |
| | √6−√5 | | √6−√5 | | √6+√5 | |
2 paź 18:15
supertrampka: bedzie √6+√5 ale co z tym drugim?
2 paź 18:20
Krzysiek : No przeciez policzyl CI to drugie ile sie rowna . Bedzie to nasze b . Teraz zaznacz prawidlowa
odpowiedz Zobacz ile sie rowna a . Przy obliczeniu b kolega usunol niewymiernosc z mianownika
korzystajac ze wzoru a2−b2=(a+b)(a−b) gdzie nasze a=√6 i nasze b=√5
2 paź 18:41
supertrampka: bedzie B?
2 paź 18:46