.
asdf: | | 72 | |
sin |
| π = sin12π = 0 czy 1? |
| | 6 | |
2 paź 16:51
asdf: sin12π = sin3π = sin540o = sin(360+180) = sin180o = 0 tak?
2 paź 16:54
Mila: sin(12π)=sin(0+6*2π)
2 paź 16:56
asdf: ok, dzieki
2 paź 17:00
asdf: | | 43 | | 2π | | 1 | |
cos |
| π = cos |
| = cos120o = sin30 = |
| dobrze? |
| | 3 | | 3 | | 2 | |
2 paź 17:07
asdf: | | 43 | | pi | |
cos |
| pi = cos(14pi + |
| ) = cos60, dobrze? |
| | 3 | | 3 | |
2 paź 17:13
ZKS:

.
2 paź 17:15
asdf: Gdzie można znaleźć wzory sumę kątów sin, cos, tg, ctg?
sinx + siny itd? Powiedziala, zeby sobie powtorzyc, a ja musze sie tego nauczyc...
2 paź 17:18
2 paź 17:21
asdf: ja mam to ogarnac?! .......
2 paź 17:25
ZKS:
Witam
Ajtek.
2 paź 17:26
Mila: Witam wszystkich.

I pozdrawiam jesiennie.
asdf, weź książkę do LO − Program rozszerzony i stamtąd naucz się wzorów i wyprowadzeń
wzorów.
2 paź 17:30
Godzio: A pisałem wczoraj o tych wzorach !
2 paź 17:39
asdf: Tylko ja zapomniałem właśnie wziąć książki z matematyki..Leży na półce jakies 100 km odemnie
2 paź 17:40
asdf: @Godzio
To nei zmienia faktu, ze puki co nie wiem za co sie zlapac...
2 paź 17:42
Ajtek:
Cześć
Godzio.
asdf masz je w necie, to książka nie jest potrzebna

.
2 paź 17:42
asdf: Nom, sprobuje to ogarnac
2 paź 17:48
Godzio: Cześć
2 paź 17:49