Pomocyy
Patrycja: Mam kilka prostych zadaan z ktorymi nie moge sobie poradzic

1) wykaz, ze liczba x jest naturalna, jesli x=
√5 −
√(1−√5)
| | 1 | |
2) Wykaż ze logab=−log |
| b |
| | a | |
2 paź 13:34
tn: 1) tam aby w nawiasie kwadratu jakiegoś nie ma?
W przeciwnym razie nie da się tego udowodnic.
a drugie na pewno dobrze przepisałaś?
2 paź 22:43
ICSP: | | 1 | |
mamy wykazać że loga b = − log1/a b // błąd forum − zamiast |
| będę zapisywał 1/a − |
| | a | |
będzie czytelniej
| | log1/a b | | log1/a b | |
loga b = |
| = |
| = − log1/a b |
| | log1/a a | | −1 | |
2 paź 22:46
Patrycja: Tak w zad 1 za nawiasem jest kwardrat
7 paź 17:39