matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
tn:
P
ΔABC
= P
ΔABD
Równe wysokości i podstawy, ok, wiem skąd to się bierze, ale nie wiem skąd bierze się, że: P
ΔASD
= P
ΔSCB
2 paź 12:15
MQ:
Bo P
ΔASD
=P
ΔABD
−P
ΔABS
, a P
ΔSCB
=P
ΔABC
−P
ΔABS
2 paź 12:24
tn:
dzięki wielkie
2 paź 12:39