matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz czy prawda jest"
Patrycja:
Sprawdz czy prawda jest ze :
√
13−2
√
30
=
√
10
−
√
3
2 paź 12:15
tn:
zauważ, że to pierwsze to wzór skróconego mnożenia: L =
√
(
√
10
−
√
3
)
2
= |
√
10
−
√
3
| =
√
10
−
√
3
= P
2 paź 12:18
Patrycja:
Dziekuje bardzo
2 paź 12:21