matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stirometria
monia41:
dany jest ostrosłup prawidłowy trojkatny o krawedziach bocznych 2 razy dłuszych od krawedzi postawy oblicz tg. kata nachylenia krawedzi bocznej tego ostrosłupa do płaszczyzny jego postawy
2 paź 09:08
...:
2
a
√
3
a
√
3
x=
*
=
3
2
3
sinα=
?
2 paź 09:27