zdarzenia
achilles: Zdarzenia A i B są zdarzeniami przestrzeni Ω oraz P(A∪B) =
58, P(A) =
12, P(B') =
34. Oblicz P(A∩B)
jak to zrobić
1 paź 23:05
sushi_gg6397228:
wzory znamy?
1 paź 23:09
achilles: jak mam to podstawić?
58 *
12 *
34
1 paź 23:20
Eta:
P(B)=1−P(B')=...
P(AUB)=P(A+P(B)−P(A∩B)
podstaw dane i wyznacz P(A∩B)=........
1 paź 23:21
Eta:
Poprawiam zapis:
P(AUB)= P(A) +P(B) −P(A∩B)
1 paź 23:22
pigor: ... otóż z własności prawdopodobieństwa :
P(AUB)= P(A)+P(B)−
P(A∩B) ⇒
P(A∩B)= P(A)+P(B)−P(AUB)=
?,
ale
P(B)=1−P(B')= 1−
34=
14 , stąd i z danych zadania :
P(A∩B)= 12+
14−
58 =
48+
28−
58=
18. ...
1 paź 23:26
Eta:
pigor ....... popsułeś zabawki

Szkoda,że jeszcze nie wpisałeś dodawania ułamków pytającemu .... wprost do "kajeta"
1 paź 23:38
Piotr:
cały
pigor wyznajacy zasade, ze nalezy podac pelne rozwiazanie a pytajacy wszystko
zrozumie lub (co wazniejsze !) bedzie chcial zrozumiec, a nie przepisac i miec z glowy
1 paź 23:46
pigor: ... ten typ tak ma ; tak, chcę pokazać jak tymi zabawkami można się bawić, nie szczerząc
zębów
1 paź 23:47
Eta:
1 paź 23:49
Piotr:
niestety tak raczej nie jest
pigor
ja czytajac Twoje rozwiazania analizuje je itd. ale
zdecydowana wiekszosc po prostu przepisze i jest zadowola, a potem na sprawdzianie klops.
1 paź 23:59
pigor: dobra, to idę spać , dobranoc ...
2 paź 00:06