1 paź 21:50
ZKS:
Pewnie pomnożył na krzyż.
1 paź 21:52
adaś:
mógłbyś trochę jaśniej

?, wiem co to jest na krzyż, ale jakoś tutaj sobie tego wyobrazić nie
mogę

. Nie wiem co się z tą jedynką stało skoro na krzyż pomnożył.
1 paź 22:01
adaś: i skąd te nawiasy podwójne ?
1 paź 22:01
Ajtek:
Jedynki się zredukowały.
1 paź 22:03
adaś: czyli jedynki odjął i potem przez 5 podzielił ?
1 paź 22:04
Ajtek:
Wymnożył na krzyż tak jak napisał ZKS.
1 paź 22:06
adaś: czyli jedynki odjął i potem przez 5 podzielił ?
1 paź 22:07
Ajtek:
Ręce opadają. Piszesz że wiesz co to na krzyż w jednym poście, a gadasz głupoty dwa razy w
kolejnych postach.
To jest mnożenie na krzyż, nic nie dzielisz mnożysz.
1 paź 22:13
ZKS:
| | 5 | | 5 | |
1 + |
| = 1 + |
| mnoży na krzyż i otrzymuje |
| | v − u | | u − v | |
5(u − v) = 5(v − u)
Piszę oczywiście w skrócie to.
1 paź 22:13
ZKS:
O ładnie wyjaśnił
Ajtek przepraszam ale nie zauważyłem Twojego postu.
1 paź 22:14
adaś: skrócie

jak te jedynki się redukują

Przez odjęcie obustronie jedynki ?
1 paź 22:15
adaś: odpowie mi ktoś

, chodzi mi o te jedynki czerwone
1 paź 22:25
Ajtek:
Tak.
jak masz wyrażenie np.:
4±coś=4±coś innego, /−4
±coś=±coś innego
1 paź 22:26
ZKS:
A znałeś taki trick jak przeniesienie na jedną stronę czegoś na przykład:
1 paź 22:26
ZKS:
Nieeee znowu się spóźniłem.
1 paź 22:27
Ajtek:
NIc się nie stało ZKS pisaliśmy w jednym czasie.
1 paź 22:27
Ajtek:


.
1 paź 22:27
Eta:

ja padam
1 paź 22:29
adaś: o to mi chodziło dzięki
1 paź 22:32
Ajtek:
No cóż
Eta, taki lokalny "folklor"

.
1 paź 22:32
Eta:
Nieuparcie dąży do "celu" ............................................................
1 paź 22:34
ZKS:
Po trupach do celu.
1 paź 22:36
Ajtek:
Ale w tym wypadku cel nie uświęca środków.
Jak należy mnożyć, to w żadnym wypadku nie wolno dzielić

.
1 paź 22:38
adaś: na stronie którą podałem na samym dole ktoś napisał żę
"Po skreśleniu liczby 1 z obu stron i podzieleniu obu stron przez 5 mamy równanie"
1 paź 22:45
adaś: nic nie mówiłem o dzieleniu na krzyż, poza tym już wiem o co chodzi.
1 paź 22:46
Ajtek:
Ja pisałem o mnożeniu na krzyż, a Ty uparcie chciałeś dzielić przez 5
1 paź 22:48
adaś: nie chodziło mi na krzyż , chodziło mi o to co ten ktoś napisał na stronie którą podałem
,chciałem się upewnić czy o to chodziło
1 paź 22:52