7 maj 22:03
xpt: Te linki można otworzyć tylko i wyłąxcznie będąc zalogowanym na Twoją skrzynkę pocztową.
Jeżeli już ktoś poda rozwiązanie to tutaj.
7 maj 22:07
Damian: ech... musisz linki zamiescic jeszcze raz... ale nie z zadań z poczty...

bo nie włamiemy się
na twoją skrzynkę
7 maj 22:10
kasiik: chwileczkę.. za moment wrzucę.
8 maj 14:29
8 maj 14:42
kamil: lenistwo Cie chyba dopadlo...
8 maj 14:53
kasiik: jestem w gimnazjum a to są zadania z liceum..

więc nie ejstem w stanie tego zrobić.. jedynie z wartością bezwględną.. zrobiłam zad 1.. tlyko
mam problem bo jak jest |3.14
2 − pi
2} =

0?
8 maj 17:21
viola: po co ci w gimnazjum takie zadania?
8 maj 17:27
viola: W tych funkcjach z listy trzeciej nic nie można odczytać
8 maj 17:29
kasiik: no musze je zrobić..

nie ode nie to zależy..
mam przepisać?
8 maj 17:47
kasiik: zad1 wyznacz dziedzinę i miejsce zerowe funkcji
a) y=3x−5
8 maj 17:48
kasiik: pisać dalej.. ?
8 maj 18:49
agnieszka: między liczbę27 i1.3 wstaw trzy takie iczby aby z danymi tworzyły ciąg geometryczny
8 maj 21:35
agnieszka: tam ma być i jedna trzecia proszę z ułamkami zawsze byłam do tyłu a nie wspomne o ciągach będę
wdzięczna za pomoc
8 maj 21:37
kasiik:
8 maj 22:04
Błażej: zad 2 z drugiej kartki
L) Ix−11I=11
to tak na dwa sposoby:
1^
−x+11=11
−x=0
x=0 <−−−−
2^
x−11=11
x=22 <−−−−
jeśli to jest dobrze. To w każdym przykładzie trzeba wartość opuścić na dwa sposoby, jeden w
taki, że się zmienia znaki, a drugi w postaci normalnej sie opuszcza.
8 maj 22:23
viola: chodziło mi o to, że te wykresy z trzeciej listy są bez sensu. Nic tam nie widać. Ani jednostek
na osi rzędnych ani na odciętych. To jak można omówić własności. Bzdura.
8 maj 22:49
viola: lista trzecia zad 1
w podpunktach a), c), e), g), j)
D=R
8 maj 22:52
viola: b) D=R−{3,−1}
d) D=R−{3,−3}
f) D=(−∞;2,5)
h D=R
i) D=(−∞;4>
k) D=(−3/4;∞)
l) D=R−{1}
8 maj 22:57
viola: miejsca zerowe wyliczysz podstawiając za y 0
8 maj 22:58