W walec o promieniu podstawy r = 4 cm wpisano cztery przystające kule...
Emily: W walec o promieniu podstawy r = 4 cm wpisano cztery przystające kule styczne do siebie parami.
Oblicz stosunek objętości walca do sumy objętości wpisanych kul.
Jak obliczyć promień małej kuli?
1 paź 20:32
Emily: ?
1 paź 21:06
Mila: A mnie zbyt proste.
1 paź 21:41
Piotr:
Dobry wieczór
Eta Mila 
ehh kiedys lubilem takie zadania...
bylby ktos tak dobry i zrobil rysunek. nie jestem pewny czy dobrze sobie wyobrazam
1 paź 21:48
dero2005:
V
w = 128π
1 paź 22:00