matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykladnicza
kujonnajutrzejszysprawdzian:
f(x)= 2
|x+2|−x
Jak to narysować? Wiem jak jest wartość z calosci albo z samego x. Ale to? Help...
1 paź 19:57
krystek:
dla x<−2 masz y=2
−x−2−x
=... dla x≥−2 masz y=.... dokończ
1 paź 20:21