matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Opis
Gracz:
Da sie jakoś z lewej strony na prawa dojść? I jak?:
cos x
= 1 − tg
2
x
2
cos
2
x
2
1 paź 17:08
Krzysiek:
cosx=cos
2
(x/2) −sin
2
(x/2)
1 paź 17:11
Mila:
x
x
cosx=cos
2
−sin
2
ze wzoru: cos2x=cos
2
x−sin
2
x
2
2
x
x
cos
2
−sin
2
2
2
L=
=
x
cos
2
2
x
cos
2
2
x
sin
2
2
=
−
=
x
cos
2
2
x
cos
2
2
x
=1−tg
2
2
1 paź 17:18