| 1 + sin2a | 1 + tga | ||
= | |||
| cos2a | 1 − tga |
| cos (a+B) | 1−tga • tgB | ||
= | |||
| cos (a−B) | 1+tga • tgB |
| π | ||
... cos2α≠0 i tgα≠1 ⇔ α ≠ ± | +kπ k∊C , wtedy np. tak : | |
| 4 |
| 1+sin2α | sin2α+cos2α+2sinαcosα | |||
L= | = | = | ||
| cos2α | cos2α−sin2α |
| (cosα+sinα)2 | cosα+sinα | |||
= | = | = | ||
| (cosα−sinα)(cosα+sinα) | cosα−sinα |
| |||||||||||
= | = | ||||||||||
|
| 1−tgα | π | |||
= | = P i α ≠ − | +kπ , k∊C | ||
| 1+tgα | 4 |
| 1+tgα |
| |||||||||||
= | = | |||||||||||
| 1−tgα |
|
| cosα+sinα | ||||||||
= | = | ||||||||
| cosα−sinα |
| cosα+sinα | cosα+sinα | ||
* | = | ||
| cosα−sinα | cosα+sinα |
| (cosα+sinα)2 | |
= | |
| (cosα+sinα)(cosα−sinα) |
| cos2α+2sinαcosα+sin2α | |
= | |
| cos2α−sin2α |
| (sin2α+cos2α)+2sinαcosα | |
= | |
| cos2α−sin2α |
| 1+sin2α | |
| cos2α |