1 paź 11:23
Ajtek:
Czyżby kartkówka
1 paź 11:25
Łukasz: nie babka z maty chce by jej to zrobic, a ja o tym zapomnialem i za godzine jest mata
1 paź 11:26
Ajtek:
To pomyśl trochę, nie są trudne.
1 paź 11:26
Łukasz: tyle ze ja teraz siedze na lekcji i nie bardzo mam jak
1 paź 11:27
Łukasz: nie potrzeba mi wszystkich przykladow ale tak czesc przynajmniej tego 2 zadania
1 paź 11:28
mala2:
zad 1)
naturalnych nie widzę
wymierne:
−1,
2 1/2 = 5/2
0,(3) = 3/9
3/8 √4 = 3/8 * 2 = 6/8 = 3/4
2,(7) = 2 i 7/9 = 25/9
niewymierne:
π, 1/√3 , √2
1 paź 11:54
mala2: zad 2a)
| 2 * 3/4 | | 6/4 | | 3/2 | |
| = |
| = |
| =1 |
| 2 − 1/2 | | 3/2 | | 3/2 | |
1 paź 11:59