potęgi
zuźka: Oblicz wartosc wyrazenia:
5100+5100+5100+5100+5100
odpowiedzi:
a) 5500
b) 5101
c) 25100
d) 25500
7 maj 20:00
Krzysiek: b
7 maj 20:02
daveustro: b
7 maj 20:03
zuźka: dzięki

a mogę wiedziec jak to obliczyc
7 maj 20:03
daveustro: właśnie
7 maj 20:03
Krzysiek: wyciagnij przed nawias co trzeba
7 maj 20:03
Krzysiek: tak mi sie zdaje

bo to bedzie 5
100(5
1) czyli b
7 maj 20:04
daveustro: 5100 + 5100 + 5100 + 5100 + 5100 = 5 * 5100 = 5100+1
7 maj 20:05
Krzysiek: bo ax*ay=ax+y
7 maj 20:05
Krzysiek: no włacha daveustro
7 maj 20:05
daveustro:
7 maj 20:06
tim:
7 maj 20:06
zuźka: daveustro jesteś kochany

dziękuję bardzo

Krzysiek tobie rownież dzięki
7 maj 20:07
Krzysiek: zuźka spokojnie bez obsceny

7 maj 20:07
daveustro: hehe

polecam się na przyszłość

myślę, źe Krzysiek również

7 maj 20:09
zuźka: oj dziękuję bardzo
7 maj 20:11
Eta:
Witam

Pytanie? ile jest : x + x + x + x + x = ...... wiadomo 5*x
więc 5*5
100 −−−−−− to ta suma ( bo x = 5
100
więc 5
1*5
100 = 5
1 +100 = 5
101
Proste
7 maj 20:26