matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2
Ali:
Jeżeli szachownica ma pola w ilości 39, a za pierwsze weźmiemy 3 ziarna, to ile ziaren weźmiemy za ostatnie jeśli za każde kolejne będziemy brać o 10 więcej niż za poprzednie?
30 wrz 19:25
krystek:
a
1
=3 to a
2
=.. ? a
39
=...
30 wrz 19:27