funkcja wykladnicza
iga: 


Rozwiąż równanie:
2
2x−4*2
x+10
x−4*5
x=0
30 wrz 19:06
Aga1.: Zapisz poprawnie
30 wrz 19:10
iga: 22x − 4*2x+10x−4*5x+0
przepraszam za pomylke:(
30 wrz 19:12
iga: 
30 wrz 19:18
sushi_gg6397228:
teraz pogrupuj 1z2 i 3z4
30 wrz 19:20
iga: nie mam pojecia jak to zrobic, prosze bardzoo o pomoc!
30 wrz 19:22
sushi_gg6397228:
grupowanie wielomianow
22x= 2x * 2x
10x= 2x * 5x
30 wrz 19:23
krystek: 2x(2x−4)+2x*5x−4*5x=0 czy to pomoże?
30 wrz 19:24
iga: probowalam juz w ten sposob zrobic ale mimo wszystko dalej przeszkadza ta 5! nie mam pojecia
jak to zrobic.
30 wrz 19:24
iga: chyba wyjdzie ! dziekuje krystek
30 wrz 19:27
krystek: Ale inni będą
30 wrz 19:28
Aga1.: 2x(2x−4)+5x(2x−4)=0
(2x+5x)(2x−4)=0
Dokończ
30 wrz 19:30
iga: chyba jednak nie wyjdzie

cos takiego mam (2
x+5
x)(2
x−4)=0
30 wrz 19:31
iga: aa no tak !
gdzie ja mam rozum! dzieki wszystkim !
30 wrz 19:31
krystek: 2x=−5x i co powiesz ? lub 2x=22
30 wrz 19:32
iga: dzieeki!
30 wrz 19:36
xx: 4*2x jak to narysować na wykresie?
30 sty 18:14