Nierówności
wawa: Proszę o spr
2x2+ 5 >0
2x2= −5
x2 = −2
brak rozwiązań
−x2 −2 >0
−x2=2 |−1|
x2 = −2
brak rozwiązań
Jeśli jest brak rozwiązań to nie rysujemy paraboli, tak a xε nie da się wyznaczyć?
30 wrz 18:57
Piotr:
źle
masz nierownosc a nie rownanie !
30 wrz 18:59
wawa: 2x2 + 5>0
W=(0,5)
x∊R
może być tak?
30 wrz 19:08
krystek: Tak
30 wrz 19:09
Piotr:
nie ma potrzeby liczyc wierzcholka. piszesz a>0 i Δ<0 i x∊R.
a drugie ?
30 wrz 19:09
wawa: −x2 −2>0
W=(0,−2)
x∊ zbiór pusty
30 wrz 19:16
krystek: Tak
30 wrz 19:18
Piotr:
dobrze
30 wrz 19:18
wawa: Dziękuję Wam
30 wrz 19:23