wartość bezwzględna
Joanna: 3√x2+8x+16 + √36−36x+9x2 = 18 dla x należącego od −4 do 2 nawiasy domknięte
30 wrz 17:33
Joanna: wyszło mi 3|x−4|+3|x−2| = 18 / :3
|x−4|+|x−2| = 6
30 wrz 17:34
Joanna: czy to jest dobrze ? bo przedziały mi się nie zgadzają
30 wrz 17:34
Joanna: tam miało być x−6 a nie x−2 przepraszam
30 wrz 17:35
Joanna: Jeszcze raz :
3|x−4| +3|x−2| = 18 teraz jest ok
30 wrz 17:36
Joanna: |x−4|+|x−2|=6
30 wrz 17:36
Joanna: miejsca zerowe : 4 i 2 czyli przedział nei zgadza się z podanym w poleceniu
30 wrz 17:37
sushi_gg6397228:
skad wyszło |x−4| ?/
30 wrz 17:40
Joanna: już zrobiłam miało być plus i teraz się zgadza
30 wrz 17:41
sushi_gg6397228:
sprawdz wynik, podstawiajac do wyjsciowego czy jest ok
30 wrz 17:43