Oblicz:
qazx: ( √3−√5 + √√5+3)2=
30 wrz 17:29
sushi_gg6397228:
to wykonaj to działanie−−> podnies do kwadratu
30 wrz 17:34
qazx: ale nie wiem jak to zrobić.
30 wrz 17:38
qazx: mam inne przykłady tego typu, dlatego chcę zobaczyć jakie jest tego sposób rozwiązywania, zeby
potem sama resztę rozwiązać..
30 wrz 17:39
sushi_gg6397228:
(a+b)2=....
30 wrz 17:42
qazx: no i?
30 wrz 17:44
sushi_gg6397228:
... oznaczaja ze masz podac wynik
30 wrz 17:47
qazx: wzory skróconego mnożenia to ja znam. Ale chodzi mi jak się zabrać za ten przykład... bo
naprawdę nie mam pojęcia.
30 wrz 17:48
qazx: że niby (
√3−5+5+
√3)
2
?
30 wrz 17:50
sushi_gg6397228:
to zapisz jak bedzie wygladal ten wzor ?
30 wrz 17:52
qazx: (a+b)2= a2+2ab+b2
30 wrz 17:54
sushi_gg6397228:
czym jest a czym jest b w naszym przykladzie
30 wrz 17:57