matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz zakładając, że Log₂3=a
sdf:
Oblicz zakładając, że Log₂3=a : a) Log₂12 Log₂12= Log₂3+ Log₂4=a+2 b) Log₂18= Log₂3+ Log₂3+ Log₂2=a+a+1=2a+1 c) Log₂1,5= Log₂3− Log₂2=a−1
30 wrz 16:52
krystek:
ok
30 wrz 16:54