kinematyka
ola: Na pewnym odcinku rzeki o szerokosci d=120m wartosc predkosci jej nurtu wynosi v1=3m/s. Bartek
przeplynal rzeke skuterem wodnym skierowanym prostopadle do jej brzegu w czasie t1=0.5min.
a) oblicz wartosc predkosci przemieszczenia sie skutera w kierunku prostopadlym do lini
brzegowej oraz wypadkowa predkosc skutera.
b) oblicz kat pod jakim w stosunku do brzegu rzeki powinien byc ustawiony skuter aby mogl
dotrzec na przeciwlegly brzeg po najkrotszej drodze.
c) oblicz wypadkowa predkosc skutera gdy plynal po najkrotszej drodze oraz czas przeprawy
Baardzo prosze o pomoc

