parzystosc
Overplay: Zbadaj parzystosc funckji F(x) = 2x−12x+1 (jezeli nie jest przejrzyscie to jest tam
napisane 2x −1 / 2x +1)
30 wrz 16:33
sushi_gg6397228:
jaki jest przepis na parzystosc funkcji?
30 wrz 16:35
Aga1.: D=R
| 1−2x | | 2x−1 | |
| =− |
| =−f(x) |
| 1+2x | | 2x+1 | |
A co to oznacza?
30 wrz 16:44
Mila:

Oto wykres tej funkcji.
Wykaż teraz, to co widzisz.
30 wrz 16:47
Mila: Overplay, nie dałeś wczoraj odpowiedzi do zadania z prawdopodobieństwa.
30 wrz 16:48
Overplay: no to widac ze funkcja jest nieparzysta, a do zadania z prawdopodobienstwem to nie mam
odpowiedzi
30 wrz 17:02
Mila: Tak, funkcja nieparzysta, Aga podała uzasadnienie.
30 wrz 17:09
Mila: Czy wiesz jak rozpoznawać z wykresu?
30 wrz 17:09