Pierwiastek i kwadraty
Sadman: liczba √402 + 92 jest równa...
No właśnie, w odpowiedziach wychodzi 41, a ja za chiny nie wiem dlaczego tak! Uparcie wychodzi
mi 49
30 wrz 16:24
Eta:
...=
√1600+81=
√1681= 41
30 wrz 16:25
Ajtek:
Pamiętaj, najpierw potęgowanie należy wykonać pod pierwiastkiem, później dodawanie, a na końcu
wyciągnąćpierwiastek i wyjdzie 41

.
30 wrz 16:25
sushi_gg6397228:
bo nie znasz wzorow i tyle
30 wrz 16:25
Ajtek:
Eta

.
30 wrz 16:26
Eta:
Zamiast pocieszyć to:
bla, bla, bla
30 wrz 16:26
446: α→πΔ≈
30 wrz 16:27
Sadman: Sushi <− całe szczęście, że Ty znasz

Dziękuję
30 wrz 16:27
Eta:
Nie przejmuj się takimi komentami
30 wrz 16:28
gość: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2, nie tak po prostu a2 + b2.
30 wrz 16:29
Sadman: Nawet nie mam zamiaru
30 wrz 16:30
konrad: no ale sushi ma rację...
30 wrz 16:31
Eta:
@gościa
A co to ma wspólnego z tym wzorem?
30 wrz 16:31
Sadman: Po wyliczeniu wcale nie wychodzi tyle co powinno
30 wrz 16:33
konrad: gościowi chodzi o to, że (a+b)2≠a2+b2, co kolega Sadman prawdopodobnie przyjął, że jest to
prawda i to zastosował
30 wrz 16:33
Eta:
To dlatego udziela "korków" ... ( w nicku "żywa reklama"

,która mnie osobiście drażni !
Gdyby wszyscy wszystko umieli, to............
30 wrz 16:33
Sadman: Okej, dziękuję
30 wrz 16:39