Zbiór wartości, dobrze?
potrz: jeśli W=(0,3) i parabola do dołu to Y=<4, +∞)
jeśli W=(0, −7)i parabola do dołu to Y=<−7, −∞)
Czy dobrze określiłem Y? ( bo mnie się już miesza)
30 wrz 16:15
Ajtek:
Jeżeli W=(0;3) to zw: (−∞;3>
Jeżeli W=(0;−7) to zw. (−∞;−7>
30 wrz 16:23
Ajtek:
Obie parabolki oczywiście mają ramiona skierowane do dołu.
30 wrz 16:23
konrad: w sensie że ramiona do góry tak?
jeżeli tak to:
1. <3,∞)
2. <−7,∞)
30 wrz 16:24
Mila:

Najlepiej naszkicować i odczytać zakres rzutu na oś OY.
30 wrz 17:05
Mila:
30 wrz 17:07