matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bede wdzieczna..
Patrycja:
Punkty B=(14,18) i D=(−2,6) sa przeciwleglymi wierzcholkami prostokata ABCD. Ile jest rowny promien okregu opisamnego na tym prostokacie?
30 wrz 14:16
Aga1.:
1
1
R=
IBDI=
√
(−2−14)
2
+(6−18)
2
=
2
2
dokończ
30 wrz 14:20