matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole powierzchni
będę wdzięczny :
Pole powierzchni sześcianu wynosi 600 cm
2
. Oblicz objętość tego sześcianu.
30 wrz 14:02
~:
600cm
2
6
= 100cm
2
100cm
2
= a
2
a = 10cm; operujemy tylko na liczbach dodatnich V = (10cm)
3
= 1000 cm
3
= 1l
30 wrz 14:06