matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie prostej l..
Ciuciaa:
Prosta k:y=3x−4 jest równoległa do prostej l przechodzącej przez punkt K (1;−2). Wyznacz równanie prostej l.
30 wrz 13:41
gość:
−2 = 3*1 + b b = − 6 l: y = 3x − 6
30 wrz 13:47
gość:
− 5, nie −6
30 wrz 13:47