matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie okręgu
Mimi:
Wyznacz równanie okręgu stycznego do osi OX, którego środkiem jest punkt S=(−4,5).
30 wrz 13:06
Aga1.:
r=5 ,S=(a,b)=(−4,5) Równanie okręgu (x−a)
2
+(y−b)
2
=r
2
Podstaw do wzoru.
30 wrz 13:11