matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
:):
Oblicz przybliżoną wartość logarytmu, jeśli log4 ≈ 0,6 oraz log5 ≈ 0,7: a) log5
√
2
b) log25
3
√
4
30 wrz 12:47
Aga1.:
log4=log2
2
=2log2≈0,4 stąd log2≈0,2
1
log5
√
2
=log5+log
√
2
=log5+
log2≈
2
podstaw i dokończ
30 wrz 13:24