zaddd
'''': Trapez równoramienny, w którym podstawy mają długości 8 i 12 został podzielony przekątną na
dwie części. Pole mniejszej z tych części jest równe 32. Jakie jest pole trape
7 maj 18:38
Eta:
Pomagam

rysuję trapez....... chwilkę potrwa...
7 maj 19:02
Bogdan:
Oblicz stąd h i potem oblicz pole większego trójkąta
7 maj 19:05
Bogdan:
Przepraszam Eto, nie widziałem Ciebie.
7 maj 19:06
Eta:

Policz teraz patrząc na rysunek:
Pole ΔACD =
12*b*h
b= 8 P= 32 wylicz
h
i podstaw do wzoru na pole trapezu
i to wszystko
7 maj 19:10
Eta: Nic nie szkodzi

Twój trapez jest ładniejszy od mojego
7 maj 19:12