Dziedziny
Kafar: Witam; Dziedziny
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak najszybciej mam obliczyć liczbę pod x która będzie równa 0.
Dla takiego równania 2x−6=0 to jest to proste, ale dla takiego x kwadrat + 5x + 6 = 0 to już
nie...
Z góry dzięki
30 wrz 11:04
Pomarancza: jeżeli masz x2 + 5x + 6 = 0 no to musisz wyliczyć deltę. Miałes już?
△= b2 − 4ac
30 wrz 11:07
Kafar: Delty nie miałem, ale już ogarnąłem na necie

Wielkie dzięki
30 wrz 11:21
Saizou : x2+5x+6=0
x2+2x+3x+6=0
x(x+2)+3(x+2)=0
(x+2)(x+3)=0
30 wrz 11:26