FUNKCJE
Pomarancza: Funkcja f:{ −2,−2,1,2,3} R jest okreslona w nastepujacy sposob: kazdej liczbie ze zbioru
{−2,−1,1,2,3} przyporzadkowana jest jej wartosc bezwględna pomniejszona o 1
a) okresl funkcje f za pomoca grafu, tabelki, wzoru
b) Podaj zbior wartosci funkcji
30 wrz 11:03
Aga1.:

Wzór
f(x)=IxI−1 dla x∊{−2,−1,1,2,3}
Na podstawie grafu sporządź tabelkę.
b) Zw={0,1,2}
30 wrz 12:27
Pomarancza: dziękuje

nawet sama to rozgryzłam
30 wrz 14:50
Krzysiek : Pomarancza a czemu dla −2 jest wartosc funkcji 1 a nie −3 pzrzeciez −2−1 =−3 Wytlumacz mi to
30 wrz 18:04
Aga1.: f(−2)=I−2I−1=2−1=1
30 wrz 18:58
Krzysiek : Aga 1. Tak zgadza sie ,tylko to miala napisac pomarancza czy to rozumie . Pozdrawiam.
1 paź 15:34