matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanko do spr
zajmie.chwilke:
Chciałbym się tylko upewnić czy dobrze zrobiłem ten przykład:
1
x
2
+
√
2
= 0
2
1
x
2
= −
√
2
2
√
2
x
2
= −
1/2
nie ma rozwiązań
29 wrz 22:18
Eta:
ok
29 wrz 22:18
zajmie.chwilke:
Dziękuję
29 wrz 22:20
Eta:
ax
2
+b=0 , dla a >0 i b>0 równanie nie ma rozwiązań
1
a=
>0 i b=
√
2
>0
2
29 wrz 22:20