jj
kinga..!!: oblicz ..
x [4(x−2)−3 (x+1)]=(x+1)(x+1)+23
[(3x−1)−(2x+1)]2−x(x−1)=0
7 maj 18:00
7 maj 18:10
Squall: w 2 nie zapomnij o wzorze skróconego mnożenia
7 maj 18:12
Eta:
2/ ( 3x −1 −2x −1)2 − x2 +x =0
( x −2)2 − x2 +x=0
x2 −4x +4 − x2 +x=0
− 3x = − 4
x=43
7 maj 18:15
kinga..!!: ej ..a jak to w tym przykladzie bo mi jakos dziwnie wychodzi
2(x−1) +3(4−x) + 5(2x+1)−2(3x+4x)>3
−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
3 2
7 maj 18:17
Eta:
a) x(4x −8 −3x −3) = x2 +2x +1 +23
x( x − 11) = x2 +2x +24
x2 − 11x − x2 − 2x = 24
−13x = 24
x = −2413
7 maj 18:35