matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstremum f. monotonicznej
george jung:
ekstremum funkcji monotonicznej y=x−ln(4 + x2)
2x
y'= 1 −
4 + x
2
2x
1 −
= 0
4 + x
2
i co dalej?
29 wrz 20:11
Basia:
skoro jest monotoniczna to nie może mieć żadnego ekstremum a monotoniczna owszem jest
29 wrz 20:16