rownania
ada[Z[zielony]]: rozwiaz rownanie
5(z−2)=7(1−z)
29 wrz 19:30
ICSP: wymnażając :
5z − 10 = 7 − 7z
po przeniesieniu niewiadomych na lewa a wiadomych na prawą :
5z + 7z = 7 + 10
12z = 17
po podzieleniu przez liczbę któa stoi przy z :
29 wrz 19:36
ada[Z[zielony]]: czy to ma byc tak
5*z−2=7*1−z
5z−2=7−z
5z+z=2+7
6z=9/6
z=96
29 wrz 19:43
ada[Z[zielony]]:
29 wrz 19:48
pigor: ... chyba żartujesz i piszesz bzdety, zamiast przeanalizować to co napisał ci łopatologicznie
wyjaśniając kolega powyżej
29 wrz 19:53
ICSP: rozwiązałem Ci ładnie
jak wymanasz nawias przez jakaś liczbę to mnożysz każdy składnik tego nawiasu przez tą liczbę a
nie tylko pierwszy :
a*(b+c) = a*b + c − ŹLE
a*(b+c) = a*b + a*c − DOBRZE
29 wrz 19:59