| 4x+4 | ||
1. y= | ||
| 8x+1 |
| −2x+1 | ||
2. y= | ||
| 5x+3 |
| 1 | ||
(4x+4) : (8x+1)= | ||
| 2 |
| 1 | ||
−4x − | ||
| 2 |
| 2 | ||
2/ (−2x+1) : (5x+3) = − | ||
| 5 |
| 6 | ||
2x+ | ||
| 5 |
| 1 | 7 | |||||||||||||||||||
1/ | = | + | |||||||||||||||||||
| 8x+1 | 2 | 2(8x+1) |
| −2x+1 | −2(x−12) | |||
y= | = | = | ||
| 5x+3 | 5(x+35) |
| −2(x+35−35−12) | −2(x+35)+65+1 | |||
= | = | = | ||
| 5(x+35) | 5(x+35) |
| 2 | 115 | 2 | 1125 | |||||
= − | + | = − | + | = | ||||
| 5 | 5(x+35) | 5 | x+35 |
| 0,44 | ||
= −0,4+ | , a więc wykres tej funkcji | |
| x+0,6 |
| 0,44 | ||
powstaje a wykresu funkcji y= | przesuniętej o wektor [−0.6 ;−0,4] . ... ![]() | |
| x |